Home » Bebins utveckling » Din bebis 2 månader

Din bebis 2 månader

Läs om:


bebis två månader

Har du börjat vänja dig vid att ha en ny bebis? Vid 2 månader har din bebis och du umgåtts länge nog för att börja känna varandra lite bättre. Du kanske börjar få lättare nu att tolka din bebis gråt till exempel.

Vid den här tidpunkten är det många bebisar som börjar bli mer sociala och även använda sina kroppar mer och mer. Lämna aldrig ditt barn ensamt på skötbordet!

Vad kan man förvänta sig av en 2 månader gammal bebis?

Inte så mycket ännu, men jämfört med bara några veckor tillbaka har synen förbättrats ganska mycket och det är också troligt att bebisen har upptäckt sina händer. Efter att ha nått denna milstolpe är han eller hon nu redo för några nya leksaker. Att försöka nå färgstarka saker är jätteroligt!

Vill du veta mer om din nya lilla familjemedlem? Läs vidare!


Milstolpar – 2 Månader Gammal Bebis

Vid 2 månader gammal ”bör” din bebis kunna:

  • Lyfta på huvudet om han placeras på magen
  • Öppna händerna
  • Le tillbaka
  • Prata lite (grymtande, kuttrande, osv.)

Din bebis syn har förbättrats så pass mycket att han börjar tycka att mer detaljerade mönster och färger är intressanta.

Hörseln är utmärkt och barnet kommer att vända på huvudet mot olika ljud för att se var de kommer ifrån.

När din bebis har upptäckt sina händer och börjat få kontroll över dem, kommer han att börja stoppa händerna och allt som han har i dem i munnen. Nu kanske bebisen börjar dregla mycket. Om han eller hon blir riktigt blöt, kan du använda en haklapp för att skydda hans kläder.

När han börjar få kontroll över sin kropp, kommer din bebis att börja träna på att rulla runt. Förmodligen inte helt ännu, men kanske från rygg till sida, till exempel. Vissa bebisar rullar faktiskt redan från mage till rygg, men sannolikt inte avsiktligt.

Ditt barn kommer också börja sparka och sträcka på benen mer och mer samt vifta med armarna.

Din bebis sömnmönster har börjat mogna och förmodligen sover han mer på natten än under dagen. Nu är det dags att sakta börja införa någon form av sömnrutiner (om man vill).

Vid 2 månader blir bebisen mer och mer intresserad av att ”prata med folk” för varje dag som går. Mamma, pappa och syskon är dock favoriter.

En annan positiv utveckling är att de flesta bebisar börjar gråta mindre (om de inte har kolik.) Mängden gråt kulminerar oftast vid 6 veckor och avtar sedan sakta.


Lekar Som Passar En 2 Månaders Baby

2 månaders bebisen älskar ofta att ”gå”. Om du håller honom eller henne upprätt på en plan yta, kommer han börja röra på benen. Det är jätteroligt!

Nu är det också rätt tid att hjälpa din bebis att öva på att sträcka ut händerna efter saker. Håll lite leksaker framför bebisen och uppmuntra honom att nå dem.

Din bebis kan också uppskatta ljudet av en skallra som kommer från olika håll runt omkring honom. Gör några ljud och vänta tills han/hon hittar dess källa innan du flyttar skallran.

Följa flugan är en annan lek som mina bebisar hade roligt med. Sitt i en stol och låtsas att fingret är en fluga. Låt flugan flyga runt samtidigt som du gör ett surrande ljud. Låt flugan landa på olika ställen på din bebis och kittla honom lite. Gör det några gånger och använd sedan din bebis finger som flugan istället.


Leksakstips

Om du inte redan har gjort det, köp ett babygym. Du behöver inte köpa en dyr variant, eftersom gymmet bara är användbart under ett par månader. (Om du inte planerar för syskon, förstås…)

I vilket fall som helst, om inte nu så kommer din bebis ganska snart att bli mycket intresserad av att försöka röra på saker med sina nyupptäckta händer. Då är ett baby lekgym bra att ha! Om du inte vill köpa något, häng några glänsande saker i strängar under en stol och placera din bebis under den. Det fungerar också bra, åtminstone för en tid.

Nu börjar även färgglada mjuka skallror och andra leksaker och bilder bli riktigt intressanta.


2 Månader Gammal Bebis På Video

I den här videon med 2 månader gamla bebisar, kan du se det typiska ”pratet” som många bebisar i den åldern verkligen är förtjusta i. Bedårande, tycker du inte? Dessutom är bebisarna nu ännu mer knubbiga och ljusrosa än för bara några veckor sedan. Riktiga sötnosar!


Nyfiken på mer om din bebis utveckling..?


Check Also

bebis 10 månader

Din bebis 10 månader

Vissa 10 månader gamla bebisar är fortfarande ganska nöjda med att sitta still och leka, …