Är du utmattad? Det ”värsta” är snart över nu. Med en 3 månader gammal bebis, börjar många nya föräldrar märka att livet med den nya bebisen sakta börjar bli lättare.
Varför?
Tja, kolik och magsmärtor är oftast på nedgång. Bebisen kommunicerar mer varierat och det är lättare att förstå och hjälpa. Vissa bebisar börjar sova bättre och äta mindre ofta.

Vad kan du förvänta dig av en 3 månaders bebis?

En underbar sak är att han eller hon sannolikt kommer vara mycket förtjust i dig och verkligen visar det.

En rolig present till en bebis i denna ålder kan vara en okrossbar spegel. ”Att prata” med bebisen med ett leende i spegeln är väldigt roligt!

bebis 3 månader utveckling

Vill du veta mer om din nya lilla familjemedlem? Läs vidare!

Om 3-månadersbabyn


Milstolpar – 3 Månader Gammal Bebis

3 månader gammal baby

För varje vecka som går, kommer din 3 månaders bebis bli mer och mer öppen för andra människor. Å andra sidan, kommer han/hon verkligen ha insett vem som är hans närmaste familj. Mamma, pappa och möjligen också hans syskon är hans verkliga favoriter.

En kul sak att notera är att du, utan att du ens tänker på det, förmodligen använder en mycket lätt och mjuk röst när du pratar med din bebis. Det är naturens sätt att se till att bebisen vet att han blir tilltalad och att ingen kommer att skrämma honom genom att prata högt.

Din bebis blir starkare och mer stabil, och kan upptäcka hur roligt det är att stå upp med raka ben. Speciellt min dotter gjorde det tidigt och överallt. Det blev till och med jobbigt att byta hennes blöjor eftersom hon vägrade att böja benen.

Hand-öga-kordinationen förbättras och snart nog kommer din bebis att börja sträcka sig efter saker och greppa allt som är inom räckhåll. Något att tänka på när om du har din bebis i ditt knä samtidigt som du äter middag eller dricker en kopp kaffe!


Lekar Som Passar En 3 Månaders Baby

Prata med din bebis! Forskning visar att om föräldrarna pratar med sina barn, kan de – bebisarna, alltså 🙂 faktiskt få ett högre IQ. Om det är svårt att hitta något att prata om, förklara för din bebis vad du gör, peka på saker som du går förbi, eller berätta dina inre tankar. Just nu är inte bebben så kräsen vad gäller samtalsämnen!

Låt din bebis titta på nya saker ofta. Färgglada nya former är ofta mycket spännande. Dessutom visar forskning att även detta, att se nya saker, ofta ger ett högre IQ.

Många bebisar älskar att flyga! Ligg ner på sängen och lyft bebisen upp i luften. Om du startar varje flygsession med ett långsamt ”Ett två tre” eller något liknande, kommer din bebis snart att veta vad som väntar och börja le långt innan han faktiskt flyger. Få honom krascha långsamt mot ditt ansikte för en puss!

Att flyga är faktiskt en utmärkt lek för att stärka bebisens ryggmuskler – perfekt för små pluttar som hatar att ligga på mage på golvet och träna på att lyfta huvudet.


Leksakstips

Vid tre månader är det sannolikt att babygymmet blir en favorit. En rolig stund för din bebis, och lite egen tid för dig!

Eftersom din bebis klarar av att ligga på magen en längre tid nu, är det en god idé att investera i någon slags babylekmatta.

En bebissäker okrossbar spegel kan vara rolig för en 3 månader gammal bebis och ett bra sätt att tillbringa tid på magen, vilket annars är något som små bebisar ofta avskyr.

Alla typer av lätta skallror, ringar och mjukisdjur som är lätta att greppa kommer med all sannolikhet att bli populära.


3 Månader Gammal Bebis På Video

I den här videon med 3 månader gamla bebisar, kan du se den typiska kärleksfulla blicken från bebis till förälder, hur de i den här åldern når ut och greppar tag i saker och hur vissa av bebisarna står upp med raka ben.

Har du en 3-månaders bebis? Berätta gärna om hur din bebis är eller ge tips på lekar och leksaker nedan.

Lämna ett svar