En 11 månaders bebis har mycket energi! Mycket mer energi än omdöme…

Vid 11 månader ramlade vår dotter när hon försökte dra sig upp till stående genom att hålla i sig i TV:n. Hon föll på ett skarpt hörn och skar upp ögonbrynet. Jag vet inte vem som blev mest rädd – hon eller jag. Vi kastade oss iväg till sjukhuset, övertygade om att hon skulle behöva flera stygn. Jag mådde så dåligt! Lyckligtvis behövdes inga stygn och idag är ärret nästan osynligt.

Om din bebis förflyttar sig är det bråda tider! Säkerhet är viktigt, liksom att se efter din bebis mer eller mindre hela tiden. Men oavsett hur mycket man än försöker, kommer din bebis att slå sig då och då. Et känns hemskt, särskilt de första gångerna! Försök bara att minimera riskerna.
Nu ett utmärkt tillfälle att barnsäkra hemmet.
Något roligare att tänka på – din bebis första födelsedag närmar sig! Kalasdags?

Om din 11-månaders baby

Milstolpar – 11 Månader Gammal Bebis

Nu är det bara en månad kvar till ettårsdagen och vid den här åldern blir många barn mer och mer självständiga. Några vanliga milstolpar är:

  • Att babyn rör sig längre ifrån mamma och pappa på små upptäcktsfärder. En del barn är dock fortfarande väldigt mammiga och har separationsångest. Normalt det med.
  • Bebin kan nu äta och dricka själv så att i vart fall en del av maten och drycken hamnar i munnen istället för på bordet och golvet.
  • Barnet förstår (men kan totalt ignorera) innebörden av ”nej”.
  • Barnet kan göra sig själv förstått genom att använda enstaka ord.
  • Han eller hon kan följa enkla instruktioner, som ”hämta bollen”.
  • Vissa 11 månaders bebisar kan stå utan stöd och vissa kan tom gå. Vissa små barn kan också klättra långt innan de kan gå. Det kan vara en riktig utmaning för föräldrarna!
  • Barnets öga – hand koordination är tillräckligt bra för att kunna stoppa pekfingret i ett hål. (Elkontakter bör därmed ses över!)
  • Främlingsrädslan och separationsångesten börjar förmodligen avta – för tillfället.

Lekar Som Passar En 11 Månaders Baby

Musik, musik, musik. Att dansa är ett utmärkt sätt för en bebis att öva sin balans. Att stå på knä eller fötter och röra sig sakta till musiken är kul!
Vid den här åldern tränar en bebis sina nya kunskaper och upprepar dem igen och igen och igen, som att stapla byggklossar eller ta ut saker ur påsen och lägga dem tillbaka igen.
Nu när din bebis förmodligen sitter stadigt utan stöd, kan det vara väldigt roligt att leka i sandlådan. Här är några tips för skoj på lekplatsen.

Att turas om med att göra olika saker är uppskattat. Prova att ta ut något ur en påse, gör roliga grimaser och klappa händerna.

Låt din bebis hjälpa dig i ditt hushållsarbete, som att diska eller torka ett lågt bord.

Leksakstips

Nu är det dags att börja tänka på 1 års presenter. En av de bästa leksakerna våra barn fick vid den här åldern var ett bolltorn från Fisher-Price. Det har det världens längsta namn: Fisher-Price Baby Playzone: Pull Up Ball Blast (Länk till Amazon där du kan se det, men jag tror inte att den säljs där längre, tyvärr.) Vem kom på det namnet?

Jag skulle aldrig ha köpt den om det inte hade varit för en rekommendation från en annan mamma. Alla barn verkar gilla den! Om du inte kan hitta den, leta efter någon liknande.

Någon typ av stadig åkleksak kan också vara roligt! Den måste vara ganska låg dock. De flesta åkleksakerna är för äldre barn.
Böcker med väldigt enkla berättelser börjar bli roliga vid den här åldern. Prova en bok med en enkel berättelse om något som är bekant för bebisen.

En hink och spade för att använda i sandlådan är användbart. Om inte annat, kan spaden användas för att drämma till mamma och pappa med…
Mjukisdjur är också ofta populärt i den här åldern.

Super enkla pussel. Mjuka dockor, stora bilar och bollar är också bra presenter vid den här åldern.

Nyfiken på mer om din bebis utveckling..?

Lämna ett svar